Vegan MoFo: Pumpkin cake with walnut streusel topping

Standard

kürbiskuchen

1 c. all-purpose flour
1 1/2 c. whole wheat flour
1 c. sugar
2 tsp. baking powder
1 tsp. cinnamon
1/2 tsp. nutmeg
1/2 tsp. peel of an organic orange (optinal)
1/2 tsp. salt
2 Tbsp. ground flaxseeds
1 1/2 c. pureed pumpkin
1/3 c. oil

Walnut streusel topping:
4 Tbsp. whole wheat flour
4 Tbsp. ground walnuts
2 tsp. oil

Preheat oven to 350 °F. Lightly oil a 8 x 8 inch baking pan. Mix together ingredients for the walnut streusel topping and set aside. Stir together the flours, sugar, baking powder, cinnamon, nutmeg and salt. In another bowl stir together flaxseeds, pumpkin puree and oil. Add wet mixture to the dry and stir until just combined. Pur into baking pan and smooth the top. Sprinkle on walnut topping. Cover with aluminium foil and bake for about 1 hr.

Advertisements

»

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s